lauantai 19. tammikuuta 2013

Kaakeliuuni - Mansorny stove

Olen tässä askarrellut muutaman illan ruokahuoneen kaakeliuunin parissa. Ostin joskus Minimaailmasta kaakeli-pahvin kakluunin tekoa varten, olin jo liimaillut erimallisen kakluunin kasaan mutta revin sen kappaleiksi kun ei ollut oikein onnistunut ja päätin tehdä pyöreän kaakeliuunin. Kaakeli-pahvi on liimattu talouspaprurullan hylsyn päälle. Leikkasin aukon tulipesää varten. Leikkasin alkuperäisen uunin alaosan irti ja leikkasin veskipaperirullan hylsystä renkaita, jotta liimasin uunin alaosan alle, jotta kaakeliuunille tulisi jalka. Romulaatikosta löysin pätkän valkoista paperinarua, jonka liimasin peittämään paksunnetun jalan ja varren välisen aukon. Samoin liimasin sitä pätkän keskivaiheille. Vaikka paperinaru oli valkoista, maalasin sitä päältä vielä ihan valkoisella akryylimaalilla.

This week I've been making a new mansorny stove to the dining room. Tiles are bought from local dollhouse store and it was one piece of paperboard which I rolled around paper roll. I cut the bottom of the stove off and added shreds of toilet paper roll in order to get three-dimensional look. I glued white paper yarn to cover the gap between the stove and "foot". Then I painted with copper paint tooth picks, old necklace and two little bottle tops and glued them to the stove.  Lids are made of a piece of metal. I glued little beads as a handles. The "fire" is made of led-candle. I glued candle to a piece of cardboard and then glued to that same cardboard couple of mini firewoods. I made a bottom to the stove but left the switch of the candle visible. Before I glued the bottom I added a picture of fireplace to back wall of the stove. Maalasin miniviinapullon korkit kuparin värisellä maalilla (maalin ostin Oslosta halpakaupasta ja maali oli tosi hyvää, nyt harmittaa, etten ottanut muitakin värejä..) ja ne leikkasin pienemmäksi ja liimasin eteen ja alareunaan toisen. Hammastikut ja pätkän vanhaa kaulaketjua maalasin samalla kuparimaalilla. Luukut on tehty kaakeli-pahvin mukana tulleesta metallin palasta, jonka vain leikkasin kahtia ja kiinnitin pienet helmet vetimiksi sekä sudin luukkuihinkin samaa maalia. Kaakelien väliin piirsin harmaalla tussilla viivat ja pyyhin suurimman osan pois, yritin saada vaikutelmaa, että valissä olisi saumat... Tuon edustasuojan leikkasin pahvista ja maalasin kuparimaalilla, se on kiinnitetty pohjaan kaksipuoleisella teipillä.


Olin jo aikaisemmin purkanut lepattavan led-tuikun pienemmäksi ja siitä tein "tulet" takkaan. Liimasin sen pahvinpalaan kiinni, niin, että kytkin jäi esiin. Pienet takkapuut liimasin tacky gluella pahvinpalaan. Yritin tehdä sellaisen pohjan, että uuniin pystyy laittamaan tulet päälle vaan kun sen nostaa ja painaa kytkintä. Pohjan teippasin paikoilleen kaksipuoleisella teipillä. Saas nähdä mitä sitten käy kun pitää vaihtaa patteri, olisi varmaan pitänyt suunnitella sellainen malli, missä myös patterin vaihtoaukko on esillä mutta eipä tuota ole hankala purkaa, senkun sitten vaan kiinnittää uudelleen kaksipuoleisella teipillä.Ennen pohjan umpeen liimaamista maalasin hylsyn sisäpuolen valkoisella maalilla ja laitoin netistä tulostetun kuvan tulesta, jotta näyttäisi siltä, että siellä todella palaa. Tässäpä siis kahden päivän tuhertamisen tulos omalla paikallaan ruokahuoneessa =)


Seuraavaksi ne verhot tuohon ikkunaan, kangaskin on jo valmiina.
Mukavaa pakkaspäivää kaikille!

It's very cold day but have a nice Saturday all!

14 kommenttia:

 1. Kiitos kun kerroit tuosta kaakeliuunista. Minä olen ostanut valkean pönttöuunin ja en ihan ollut mielistynyt siihen. Nyt voisin pikkuisen tuunata kun näytit kuinka omasi olet tehnyt, se on hurjan ihana. En minä yritä ihan noin hienoa mutta vähän koristan.

  VastaaPoista
 2. Komea kaakeliuuni. Tällä pakkasella myös tarpeen.

  VastaaPoista
 3. Oi mikä tunnelma! On kaunis uuni.

  VastaaPoista
 4. Voi kun täällä on kaunista.

  VastaaPoista
 5. Pssst...Viiru ja Pesonen blogissa on jotain kivaa Sinulle!

  VastaaPoista
 6. Kylläpä tuli hieno uuni. Ruokahuoneessa on nyt lämpimän tunnelmallista...

  VastaaPoista
 7. Blogissani on sinulle tunnustus :)

  VastaaPoista
 8. Minäkin annoin sulle tunnustuksen, ole hyvä :)

  VastaaPoista
 9. Aika hulppea uuni! Tuli on todella onnistunut!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...