tiistai 5. helmikuuta 2013

Café Pionin uusi ulkoasu - Renovating Café Pioni

Flunssa iski ja olen välillä yrittänyt kehitellä pientä, kevyttä tekemistä sohvalla makaamisen vastapainoksi. Kävin hakemassa Café Pionin keittiön pöydälle viime viikolla ja tarkoitus oli ehostaa sisäosaa. Mutta päädyinkin tekemään ensin kuistin. Alunperin kahvila on Minimaailmasta ostettu kasvihuone. Löysin vanhan kuvan millainen kahvila oli aiemmin.

I've been renovating Cafe Pioni. I was supposed to start with the interior but instead I ended up to do the verandah first. Here is an old photo how the Café looked earlier. The extension for the verandah is made out of wooden cover of a wine bottle case. The exterior is covered with cushion board and painted with Gesso. Window boxes are made out of different sticks. Roses are from a fake vine bought from Copenhagen and pink ones are paper flowers. The little fence is made out of cocktail forks and painted with white acrylic paint as well as the iron wires. The awning is made out of  cardboard and fabric. I used a stick as a pattern for the "gingerbread band". Then I glued the awning with Tacky glue, it was quite a work to hold the awning against the Café and wait when the glue is dry enough =) The little lantern is painted with white acrylic and I changed the plexiglass to a vellum paper. Also the pelxiglass of the door is replaced with chicken wire. The cushion for the garden chair is made earlier. Lovely cakes are made by Jatta and litte Jeanne D'arc Living magazine is made by Kaisa Somethig-Tiny <3. I have to continue with the outdoor sheathing and the windows need new curtains. Also the Café needs an open/close sign so I have lots of work to do =)


Kuistin lisäsin Tacky gluella ja tueksi laitoin pari pahvinpalaa. Itse kuistiosa on puisen viinilaatikon kansi, jota sahasin hiukan lyhemmäksi. Mietin pitkään millä materiaalilla verhoilen ulkopinnat, kananmunakenno-tiilellä tms. mutta pakkaustarvikkeiden joukosta löytyi aaltopahvin palasia, jotka ovat olleet joskus astioiden suojana. Maalasin gessolla aaltopahvin. Alkuun näytti siltä, että ei tästä mitään tule mutta annoin gesson kuivua yön yli ja seuraavana päivänä näytti jo paremmalta. Oiskohan tuo nyt sitten peltikate, vähän se myös näyttää lautakatteelta =)

 
Kukkalaatikot on tehty sytyketikusta ja laidat ohuemmasta jädetikusta. Ruusut revin tekoköynnöksestä ja vaaleanpunaiset ovat paperikukkia. Kukkien sekaan laitoin minirautatieosastolta ostettua sammalta. Reunoihin laitoin vähän maisemointiainetta Tacky gluen avulla.


Pieni aita on tehty Tiimarin cocktail-haarukoista, jotka maalasin akryylimaalilla, tarttui muuten hyvin. Lisäsin vähän harmahtavaa maalia ja maisemointiainetta. Haarukat ovat pohjassa kiinni nekin Tacky gluella. Välissä rautalanganpätkät maalattuina valkoisiksi, ne pitävät hiukan omalta osaltaa aita"pylväitä" paikoillaan.


Markiisi on tehty vaateliikkeen pahvikassin pohjasta, oli sopivasti harmaa. Leikkasin piparkakkureunuksen kankaaseen leveämmän jätsitikun avulla ja käsittelin reunat Fray staylla. Liimasin taas kerran Tacky gluella kankaan kiinni pahviin. Nurjalle puolelle liimasin vielä samasta vaatekaupan kassista palan, jotta liimaukset jäävät piiloon. Taittelin koko markiisi-komeutta niin, että siitä tuli tuollainen kaareva. Kiinnitin markiisin Tacky gluella, joskin sitä sai jonkin aikaa pitää kiinni kahvilassa kaksin käsin, mutta tarttuihan tuo lopulta =)


Lyhty on ostettu aikoinaan Minimaailmasta (muistaakseni) ja se oli kullanvärinen. Irroitin alkuperäisen pleksin ympäriltä ja lyhensin johtoa. Lyhdyn maalasin valkoiseksi ja tein uuden "pleksin" skräppäykseen tarkoitetusta vellum-paperista, joka päästää kivasti valoa läpi.


Oveen vaihoin kanaverkon pleksin tilalle. Puutarhatuoliin olen jo aiemmin kasannut tyynyn. Pöytä on tehty paspispahvin palasta ja neljästä pyörötikusta. Pöytäliina on voileeta ja kovetin sen kankaankovettajalla. Ihanat herkut ovat Jatalta ja Jeanne D'arc Living -lehti Kaisa Somethig-Tinylta <3 Köynnöksen olen joskus ostanut Kööpenhaminasta halpakaupasta. Vielä puuttuu muualta ulkoverhoilut. Ja pitää tietysti tehdä Open/Closed -kyltti ja kahvilalle oma nimikyltti. Kahvilan toiseen ikkunaan muuten kirjoitin nimen sellaisella liitutaulutussilla (ostettu Sinellistä), joskin se oli tosi paksu eikä oikeen nättiä tekstiä saanut...Verhoihinkin on jo pitsit valmiina, joten hommaa riittää =)


Mukavaa tiistai-päivän jatkoa ja jatkoa seuraa kahvilan osalta =)

Have a nice Tuesday =)

13 kommenttia:

 1. It is so charming and cozy that I want to sit and drink a cup of tea at your little cafe table. I love the small canopy. Many very fine detail.
  I attempt to create a market tent and is lovely inspired by your beautiful cafe. Thanks for show and tell how.

  Hugs
  Wyrna

  VastaaPoista
 2. Kaunista jälkeä, tulee ihastuttava kahvila :)

  VastaaPoista
 3. Voi miten ihastuttava kahvila! Tuota tunnelmaa pitää ehdottomasti tulla tunnustelemaan kahvin ja leivoksen kera.

  VastaaPoista
 4. Wow! It was very cute before. But now it's perfection! The awning is gorgeous!!
  hug♥,
  Caroline

  VastaaPoista
 5. Ah, ihanan "hörsöinen" tunnelma! Rakastan kaikkea tuollaista ja kuolaan aina muiden "hörsöprojekteja", mutta en vaan osaa tehdä itselle :D

  VastaaPoista
 6. Hei, kiitos kun kävit blogissani. Kommentit piristävät. Sinulla näyttää olevan hieno blogi. Olen täällä ensimmäistä kertaa mutta en suinkaan viimeistä. Nuo pienet talvimaisemat ovat aivan huippuja. olen kauan unelmoitut lasisesta kasvihuoneesta tai kahvilasta tms. Mutta vielä on nyt työn alla oleva nukkekotini niin pahasti kesken, että täytyy saada se vähän pidemmälle valmiiksi. Kauniita talvipäiviä t Kati

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...